שיפוץ מטבח – שיפוץ קטן עם שינוי גדול!



 



 

המטבח – לפני:



 

המטבח הקיים היה בעייתי מכמה בחינות:

  • חוסר מקומות אחסון
     
  • ארונות עליונים מכבידים ולא נוחים
     
  • מראה מיושן  

 

 

  • מרחק קטן מדי בין הכיור לכיריים. משטח זה מהווה את מקום העבודה העיקרי במטבח, וכאן הוא היה פינתי ולא נוח.
     
  • חלון קטן מדי


     

 

  • ההפרדה בין הסלון למטבח הקיים היתה בעזרת קיר מדורג, שלא ממש הסתיר את הבלגן במטבח ויצר בלגן בעיניים…

 

 

המטבח – אחרי:


לא יכולנו להגדיל את שטח המטבח, ולכן הקפדנו מאוד על תכנון מדויק ומפורט.
 

כך עשינו:
 

  • הורדנו את הארונות העליונים הפינתיים והוספנו במקומם ארונות עליונים עדינים יותר, מבלי לאבד מקום אחסון.
     
  • חלק מהמטבח הוא עכשיו בגוון חרדלי בהיר, וחלקו אפור בהיר. חלוקת הצבעים גורמת למקום להראות גדול יותר.



 

הזזנו את הכיור כדי ליצור יותר מרחב בינו ובין הכיריים. בחרנו בכיור גדול מהרגיל.
 

החלפנו את כל המדפים בארונות התחתונים במגירות. מתחת לכיור תכננו עגלה גדולה נשלפת לפח ולחומרי ניקוי.
 

וויתרנו על הקרוסלות בפינות, שהן לא יעילות כלל.

 



בחרנו אריחים מעוטרים בדוגמא יפה.
 

הגדלנו מאוד את החלון, מה שהפך את המטבח למואר ונעים יותר.
 

את החלון מיקמנו בצידו החיצוני של הקיר, כך שנוצר אדן חלון רחב, מחופה באריחי הקרמיקה היפים. על אדן החלון הזה אפשר להניח כלי מטבח, תבלינים, וכלים.

 



מדפים פתוחים צוברים אבק, אבל אחד כזה מוסיף קלילות וחן…אז תכננו אחד.


 

 
הקיר בין המטבח לסלון הוזז בסנטימטרים ספורים, וקיבל גובה אחיד. כך קבלנו מטבח מעט רחב יותר, והסתרה טובה יותר של הבלגן. 

 





 
לצד המקרר הוספנו מזווה צר, אבל עם המון נפח אחסון.

 

וכך נראה המטבח מכיוון הסלון:

 


 

השירותים – לפני:
 

 


גם שירותי האורחים וחדר האמבטיה שופצו. כאן לא עשינו שינויים גדולים בתכנון, רק בקשנו לחדש ולרענן:



 



 

 





 

 

השירותים – אחרי: