שיפוץ דירה בתל אביב – לפרק ב’



שיפוץ דירה בתל אביב, באזור שקט ומרווח , לזוג מבוגר:

עבור שני בני הזוג זהו פרק ב’ והם היו  זקוקוים למקום לארוח ילדים ונכדים רבים. הדירה שקנו במשותף הייתה חדשה ובמצב טוב, אבל מעבר לעובדה שלא התאימה לצרכי המשפחה החדשה, היא הייתה קרה וחסרת נשמה. חיפשנו לעשות את שני הדברים: להוסיף לה חום ושמחה, וגם להתאים אותה לצרכיהם של זוג הדיירים. עשינו זאת בעזרת שימוש לא-קונבנציונלי בחללים הקיימים, ובעזרת שימוש בחומרים חמים וצבעוניים .


ההחלטה הראשונה של בעלי הדירה הייתה שלא יהיה מכשיר טלביזיה בסלון. כך התאפשר חלל פתוח, חסר הפרעות, שהספה בו פונה לכיוון מרכז החלל. מסביב לספה בנינו נישות גבס, בהן מקום לספרים, לחפצי אומנות, למערכת המוזיקה ולתאורת קיר נעימה. הטלביזיה מוקמה בחלל הסמוך לסלון, שהיה בעבר פינת האוכל. חלל זה קבל פונקציה נוספת: ביום יום הוא משמש גם כחדר עבודה, ולכן יש בו שולחן עבודה גדול והרבה מדפי ספרים. כדי לאפשר את סגירתו, תכננו שתי דלתות הזזה. כשהן פתוחות, הן נעלמות לתוך הספרייה, ואז יש תחושה שהחדר הזה מחובר לגמרי לחלל המרכזי של הדירה. בשעת הצורך – סוגרים אותן.


המטבח עוצב בצבעים חמים, באווירה כפרית,  ובמרכזו – שולחן אוכל גדול מעץ. מיקום השלחן תוכנן כך, שללא לגרור אותו בחדר אפשר להרחיב אותו לארוחות משפחתיות גדולות.


אריחים מעוטרים אהובים במיוחד על בעלי הבית, והשתמשנו בהם בכמה מקומות: כשטיח צבעוני בכניסה, בחיפוי הקיר במטבח, ואפילו כעיטור לדלתות ההזזה של חדר הטלביזיה-עבודה. בנוסף לכך,  הקפדנו להשתמש בכל הדירה בצבעים ובחומרים פשוטים וחמים.


(על עוד פרויקטים של שיפוץ דירה בתל אביב, ו על עבודות שיפוץ שונות שבצענו ועל עבודות שיפוץ שונות שבצענו – תוכלו לראות כאן)