חידוש גינה





חידוש גינה במרכז הארץ:


כך נראתה הגינה לפני החידוש:  גדולה ומרווחת, עם נוף מקסים למטע עצים – אבל מאוד מפוספסת:



 

 

כך נראתה הגינה לפני החידוש

 

מה שהפריע לנו בגינה הקיימת:


  • פרגולה קטנה מדי  (לכן כמעט ולא השתמשו בה)
  • קיר מצופה אבן בגובה כמטר שחצץ בין משטח הפרגולה לגינה
  • גינה משעממת – רק דשא ועצים ברקע, ללא צבע וללא שמחה


     

מה עשינו?


תכננו מחדש את הגינה, בהשראתה של בעלת הבית ובעזרתו של דותן מחברת  GARDENS BY DESIGN, שבצע את כל העבודות התשתית, בחירת הצמחים, השתילה, והתחזוקה השוטפת. 

  • הגדלנו את הפרגולה. כדי לא ליצור מבנה גדול מדי, יצרנו פרגולה חדשה נמוכה יותר. עיצוב הפרגולה “בשתי קומות”  הפך אותה לאוורירית יותר ונעימה יותר.
  • פתחנו פתח בקיר האבן הקיים. לא הרסנו אותו לגמרי . כך קבלנו פרגולה אחת, עם שני איזורי ישיבה שונים זה מזה באופיים.
  • השארת חלקים מהקיר אפשרה לנו ליצור “חלונות”  עם מבט לנוף. הקיר, ביחד עם העמודים והקורות של הפרגולה ממסגרים את הגינה ואת הנוף ויוצרים תחושה של עומק .
  • כדי להדגיש את האיכויות השונות של שני חלקי הפרגולה, בחרנו לא לרצף את החלק החדש, אלא להניח אבני מדרך גדולות על הדשא.


     

 

הפרגולה החדשה, בשתי קומות

 

מבנה הפרגולה וקיר האבן יוצר “חלון” לגינה וממסגרים את תמונת הנוף:

 

 

מבט מקרוב על החלון לגינה האחורית

 

גם מצידו השני של קיר האבן הקיים נוצר חלון לנוף.

כשמסתכלים לתוך הגינה, רואים כמה וכמה שכבות של צמחייה: הוורדים המטפסים על עמודי הפרגולה, הדשא , מרחוק יותר בפינת הגינה צמחייה שטוחה ונמוכה ושיחים שונים, עצים שנשתלו בתוך הגינה, ועצי המטע הרחוקים יותר.



 

מבט דרך חלון הפרגולה לתוך הגינה

 

העושר בצמחייה נוצר על ידי גיוון בצמחים שנבחרו:
 

  •  שיחים בגבהים  שונים.
  • שיחים בעלי עלים בצבעים שונים.
  • שיחים הפורחים בעונות שונות.
  • צמחים רב שנתיים ביחד עם פרחי עונה.


  •  

 

פינה בגינה

 



 

עוד דוגמה לתערובת מגוונת שכזו, ליד הכניסה לבית. הקפדנו לשלב את הצמחייה הוותיקה, הקיימת, בתוך התמונה הכללית:



 

פינה בכניסה לבית



 

עוד מבט לעומק הגינה:



 

 

 

 

שושנה מטפסת – שילוב בין אלמנטים אדריכליים של הפרגולה וגינון – בעתיד תכוסה הפרגולה כולה בשושנים פורחות!



 

 

כך נראה שביל הגישה לגינה האחורית לפני החידוש:

 
צפוף, חשוך, ולא יפה.



 

השביל לגינה האחורית , לפני החידוש



 

וכך הוא נראה היום, אחרי החידוש:



 

השביל לגינה האחורית, אחרי החידוש

 



 

מה עשינו?

  • גזמנו את צמחי הטויה הגבוהים שלצד השביל כדי ליצור יותר מרחב.
  • לצד השביל נשתלו צמחים חדשים בגבהים שונים, מדורגים, בצבעים ובטקסטורות מגוונות. חלקם פורחים, חלקם לא.  צבעוניות העלים גורמת לכך שגם כשאין פריחה, השביל נראה טוב.
  • בסוף השביל: הדגשנו את החלון שיוצרים הקיק ועמודי הפרגולה.
  • שיח הוורדים המטפס על הפרגולה מוסיף יופי, ריח וצבע.

    כך הפך השביל  למקום נפלא בפני עצמו.


     

ובחלק אחר של הגינה:


הצמחייה לאורך הגדר עם השכנים הייתה אמנם שופעת, אך גיזום לא נכון במשך שנים גרם לכך שהצמחייה תפסה נפח גדול מדי, ואי אפשר היה להבדיל בין השיחים השונים. נוצרה מסה גדולה של צמחים, שיחד עם גבול הערוגה – מקלות עץ – גרמה לחלק זה של הגינה להראות קטן וצפוף.

  

 



מה עשינו?


  •  גיזום נכון של הצמחייה יצר מרחב גדול יותר, והבליט את השוני בין השיחים הרבים, ואת היחוד והיופי של כל אחד מהם.
  • שורת אבנים טבעיות תוחמת את הערוגה בצורה אורגנית ורכה.
  • שילוב של פרחים עונתיים נותן דירוג של גבהים וצבעוניות.
  • פסל איטלקי משולב בצמחייה מושך אליו את העין ומוסיף עניין.



 

 

 



 

חשוב להדגיש:

 
הגינה אינה דבר סטטי, אלא יצור חי ונושם. תכנון טוב ושתילה חד פעמית הם הכרח, אבל הם לא מספיקים . הגינה ממשיכה לגדול, לצמוח ולהתפתח. היא דורשת תשומת לב מתמדת, טיפול קבוע ואוהב.



דותן הוא שממשיך בעבודה הזו. הוא שותל, גוזם, מוסיף בהתאם לחילופי העונת וומשפר כל הזמן.