שיפוץ בית בשכונת בצרון : כך שינינו את הכניסה לבית



שכונת בצרון בתל אביב:

זהו בית משנות החמישים שבמקור היה בגודל 52 מ”ר, והורחב ל-102 מ”ר. בבית יש ארבע דירות, שתיים מהן על הקרקע – בעצם הן מה שנקרא היום “דירת גן” – ושתיים בקומה עליונה. החצר משותפת לשתי הדירות התחתונות, וחולקה לשניים.

בתכנון שיפוץ הבית הושם דגש על השתלבות בסגנון הקיים בשכונת בצרון, על שמירת על הצניעות שיש בה, על החומרים הפשוטים והאווירה המיוחדת שבה. יחד עם זאת, מתוך מחשבה שהכניסה לבית חשובה כמעט כמו השהייה בו, נעשה מאמץ להפוך את הכניסה לבית ואת החזית שלו ליפות יותר. 


הכניסה לבית:

נראה כאן איך בעזרת אמצעים פשוטים ביותר והרבה צמחיה  אפשר לשדרג אותה פלאים- בכמה תמונות של “לפני” ו”אחרי” :



לפני:

הכניסה לבית בתל אביב, לפני השיפוץ

הכניסה לבית בתל אביב, לפני השיפוץ

 


כך נראתה הכניסה לבית מכיוון הרחוב לפני תחילת השיפוץ  …

וכך זה נראה אחרי….



 

 שער הכניסה לבית, אחרי שיפוץ הבית

שער הכניסה לבית, אחרי שיפוץ הבית


ברחוב ישנן גדרות בנויות במראה אחיד. לא רצינו לשנות את המראה, והיה חשוב שהגדר לגינה תשתלב עם הרחוב.  אך מכיוון שהפרטיות גם היא חשובה לא פחות, הוחלט על שער חדש והרבה צמחייה ירוקה; הצמחייה חוצצת בין הבית לרחוב, יוצרת שער כניסה בפני עצמו וגורמת למי שנכנס לבית להרגיש שהוא עובר לעולם אחר, שקט, רגוע וירוק. ששה עציצים גדולים – 3 מכל צד של השער – מסמנים בבירור את שער הכניסה.

לפני שיפוץ הבית, שביל הכניסה נראה מאוד לא מזמין…..



שביל הכניסה לבית, לפני שיפוץ הבית

שביל הכניסה לבית, לפני שיפוץ הבית


ואחרי השיפוץ …….



שביל הכניסה לבית, אחרי שיפוץ הבית

שביל הכניסה לבית, אחרי שיפוץ הבית


ליד דלת הכניסה מתרחב השביל , וגם ברחבה הזאת נעשה שימוש בהרבה עציצים:


13

ליד דלת הכניסה לבית

 


משני צידי הדלת – ספסלים קטנים משיש חברון:



14

ליד דלת הכניסה לבית


הצמחייה לאורך הגדר היא לאו דווקא ירוקה – עלים צבעוניים מגוונים אותה:



15

שימוש בעלים בצבעים שונים

 


אחת הסיבות שהשביל נראה כל כך מוזנח ומכוער הייתה ריבוי הצינורות והכבלים הישנים לאורכו. כולם הוסתרו בתוך הקירות, הוסרו כבלים ישנים שאיש כבר לא ידע למה הם משמשים, ובלוני הגז קיבלו את מקומם מתחת לאדן חלון רחב, שעליו יושב חלון האקווריום של פינת האוכל. בנוסף, מרצפות אבן גדולות הונחו על האדמה וגדר הרשת הישנה תוקנה וכוסתה בצמחים מטפסים.



 חלון אקווריום עם אדן חלון רחב - מסתור לבלוני גז

חלון אקווריום עם אדן חלון רחב – מסתור לבלוני גז


החומרים שבהם השתמשנו לעיצוב אזור הכניסה הם פשוטים ביותר: אבן מקומית לשביל ולספסלים הנמצאים בצידי הדלת, מרצפות טרצו כדוגמת המרצפות בתוך הבית, דלת שקועה מעט, לבני זכוכית צבעוניות מעוטרות מעל הדלת, פנסי תאורה שעולים 37 שקלים, כמה אריחי בטון מעוטרים שקועים בקיר. ריבוי הפרטים והאלמנטים גורם לכניסה להיראות עשירה יותר, וכך גם משמעותית יותר. הסוד הוא בפשטות החומרים, בשילוב של כל האלמנטים יחד, ובצבע הירוק הרענן שמחבר ביניהם.

 בבקשה: אף פעם אל תזלזלו בכניסה לבית, לעולם אל תשאירו צנרת חשופה או בלוני גז. המעבר מהשטח הציבורי לשטח הפרטי צריך להיות כמה שיותר נעים.שיהיה כיף לחזור הביתה!!



חלון מפרופיל בלגי ברזל משתלב בתכנון הגינה

חלון מפרופיל בלגי ברזל משתלב בתכנון הגינה


אני מאוד אוהבת להשתמש בעציצים בעיצוב גינות. הם נותנים גובה, וצבע, ומבנה לגינה, ומעשירים אותה מאוד. הנה כמה תמונות של עציצים  לאורך שביל הכניסה לבית:



12

עציצים בשביל הכניסה לבית

 



 עציץ בשביל הכניסה לבית

עציץ בשביל הכניסה לבית



 עציץ בשביל הכניסה לבית

עציץ בשביל הכניסה לבית



עיצוב שביל הכניסה לבית

עיצוב שביל הכניסה לבית



 

 חלון מרתף בשביל הכניסה לבית

חלון מרתף בשביל הכניסה לבית



אתר “מקו” פרסם גם הוא  כתבה קצרה על הכניסה לבית.


 

כניסה יפה היא חלק לא פחות חשוב מהאדריכלות ועיצוב הפנים של הבית, וחלק חשוב – אולי החשוב ביותר – של תכנון הגינה.



הנה מאמר שכתבתי – כמה מחשבות כלליות יותר על הכניסה לבית.