פינת טלוויזיה חדשה: מסך, ספרייה וספסל נפגשים



1s

פינת טלוויזיה הייתה חסרה לדיירים בדירה קיימת. חדר הילדים הצמוד למטבח לא היה בשימוש, והחלטנו לפתוח אותו כדי ליצור אותה. החדר היה חלק ממסדרון צר וארוך, שהיה דומיננטי מאוד בדירה :

‏‏6s - עותק

  פתיחת החדר הצריכה מספר שינויים במטבח (עליהם בהרחבה בפעם אחרת….) ואפשרה את קיצור המסדרון בכשלושה מטרים. מכיוון שמסדרונות ארוכים וצרים הם מפגע רציני, קיצור המסדרון תורם לתחושת המרחב של הדירה כולה.

פינת הטלביזיה  החדשה מורכבת מספרייה, בתוכה משולב מסך הטלוויזיה, ומספסל הניצב לה.

הספרייה כוללת חלק תחתון רחב יותר, ובו מקום לקלסרים, אלבומים, וכלים גדולים, ומחלק עליון צר יותר, ובו מדפים ותאים בגדלים שונים לספרים ולחפצי נוי. כמובן שכל חיבורי החשמל תוכננו מראש, כך שהם נסתרים. הספסל הבנוי תוכנן כך, שאפשר להשתרע מול הטלוויזיה בנוחיות. מנורת קיר קטנה הופכת אותו גם למקום נעים לקריאה. עליו מונח מזרון וכריות בגדלים שונים, מרופדים בבדים מרוקאים בצבעים חמים. את המקום מתחת לספסל ניצלנו לארבעה ארגזים נשלפים. בארגזים אלו מאחסנים את צעצועי הנכדים, להם נטייה מולדת להתפזר דווקא באזורים הציבוריים של הבית… מכיוון שהחלל כולו מחופה בפרקט, החלטנו לצבוע את הריהוט בצבע שמנת בהיר מאוד – כמעט לבן, המשתלב עם קירות הבית.

‏‏4s - עותק      

כך קיבלנו פינה נעימה, מוארת וצבעונית, הממלאת היטב מספר פונקציות (טלוויזיה, קריאה, מנוחה, אחסון) ותורמת למרחב הדירה:

5s 
 

קבלן: ענבר הצפון


ריפוד: דגנית מווילה מרוק