עיצוב הבית : איך שינינו אותו על ידי פתיחת חלון חדש בפינת האוכל….

 עיצוב מחדש של בית תל אביבי משנות השמונים:

הבית הישן:

 

ככה זה נראה לפני: תכנון עגום של שנות השמונים מיקם את שירותי האורחים בכניסה, ליד פינת האוכל.



                                                                                                                    לפני השיפוץ

 
 
 

כשראיתי זאת, בפגישת יעוץ לפני קניית הבית, הצצתי החוצה – והבנתי מיד שבעצם השירותים המסכנים האלו יושבים במקום הכי יפה בבית, ושאם נסלק אותם ונפתח במקומם חלון גדול, נכניס המון גינה פנימה.


עיצוב הבית החדש:

וכך עשינו: כצעד ראשון בעיצוב הבית, סילקנו את השירותים, ופתחנו במקומם חלון גדול, בנוסף לזה שכבר היה באותה פינה. התאמנו את שני החלונות בגובה ובאופי (אבל סילקנו את הסורגים הישנים). הנה אותו מקום, לאחר גמר עבודות הבניה והשיפוצים:



 

 

 עיצוב הבית אחרי השיפוץ: חלון פינת האוכל



 

וכך מרגישים כשאוכלים ארוחת בוקר, והשמש זורחת בחוץ…..



 אדן חלון רחב לחלון פינת אוכל

 

 

 

 

 

חלונות בלגים:

שינינו גם את המראה החלונות: במקום חלונות הזזה שתופסים את מלוא רוחב הקיר, השתמשנו בחלונות בלגים מאלומיניום. הם יושבים במישור החיצוני של הקיר, ומשאירים אדן חלון רחב. בחרנו לצפות את אדן החלון בעץ. לחלונות חלק תחתון קבוע, כך שניתן להניח חפצים על אדן החלון:



 

 



 

מדרגות הבית:  

 
לפני השיפוץ: מדרגות מוזאיקה עם מעקה עץ כבד. הנמכת תקרה כבדה למיזוג האוויר. דופן המטבח – מעץ :
 
                                                                                                                    לפני השיפוץ



 

 מבט מהסלון למטבח לפני השיפוץ

                                                                                                                    לפני השיפוץ



 

 

כך זה נראה אחרי הבניה והשיפוצים: לא החלפנו את המטבח, שהיה חדש למדי. הדבקנו ריצוף חדש על הקיים, העמוד חופה בלבנים, בדופן המטבח נבנה קיר גבס, המדרגות הוחלפו לעץ ומעקה המדרגות לברזל.



 

 

עיצוב הבית: מבט מהסלון למטבח אחרי השיפוץ

 



 



 
בלבנים השתמשנו גם כאן, בפינה אחרת בסלון, כדי  ליצור רקע לקמין:



 

 

 

עיצוב הבית: פינה בסלון אחרי השיפוץ

 



 

חדרי השירותים:



 
בחרנו במראה לא מאוד אופנתי, אבל כזה שישאר תמיד יפה – אריחים במראה של אבן טבעית ופסיפס, בגדלים ובצבעים שונים.  את העיבוי של מיכל ההדחה הסמוי המשכנו לתוך המקלחון, ואף יצרנו בתוכו נישה קטנה. כך נוצרו מדפים בנויים  לכל אורך החדר.


 

 



 

ובחצר הבית:


 
                                                                                                                    לפני השיפוץ                   


 
 

הוספנו פרגולה חשמלית:



 



 

עוד על הפרגולה הזאת – כאן